На Харківщині викрили жінку, що добровільно працювала на окупантів

Жінка за своїм бажанням працювала в окупаційній адміністрації

В Ізюмі викрито чергову колаборантку, яка добровільно працювала в окупаційній адміністрації. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

У липні 2022 року, коли Ізюм перебував під контролем російських військових, місцева жителька погодилась на співпрацю з ворогами. 

Від окупантів та представників НЗФ "ЛНР" жінка отримала пропозицію щодо "працевлаштування". Вона стала "спеціалістом відділу документаційного забезпечення" в окупаційній адміністрації. Виконувала свої псевдообов’язки колаборантка до початку вересня минулого року. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про суд над колаборантами в Ізюмі. Прокурорами Харківської обласної прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальні акти щодо двох осіб, яким інкримінують колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. У м. Ізюм правоохоронці викрили ще двох колаборантів, які допомогали ворогу "закріпитись" на українській землі. Ними виявились двоє місцевих мешканців: 42-річний чоловік та 60-річна жінка. За даними дізнання, чоловік обійняв посаду "главного специалиста отдела выплаты и перерасчета пенсий" в "Отделении Пенсионного фонда Изюмского района Харьковской области". У свою чергу, жінка стала "главным специалистом отдела выплаты пенсий". Посадові обов’язкі у обох колаборантів майже не відрізнялись. Вони здійснювали прийом, обробку та перевірку заяв місцевих жителів щодо виплати матеріальної грошової допомоги у вигляді 10 тис. російських рублів. Також підозрювані здійснювали перевірку та прийом документів, необхідних для призначення російських пенсій під час окупації.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися