Допомагали виплачувати грошову допомогу: у Харкові судитимуть чоловіка та жінку

Судитимуть двох ізюмчан, які допомогали ворогу будувати «российскую пенсионную систему»

Прокурорами Харківської обласної прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальні акти щодо двох осіб, яким інкримінують колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

У м. Ізюм правоохоронці викрили ще двох колаборантів, які допомогали ворогу "закріпитись" на українській землі. Ними виявились двоє місцевих мешканців: 42-річний чоловік та 60-річна жінка.

За даними дізнання, чоловік обійняв посаду "главного специалиста отдела выплаты и перерасчета пенсий" в "Отделении Пенсионного фонда Изюмского района Харьковской области". У свою чергу, жінка стала "главным специалистом отдела выплаты пенсий".

Посадові обов’язкі у обох колаборантів майже не відрізнялись. Вони здійснювали прийом, обробку та перевірку заяв місцевих жителів щодо виплати матеріальної грошової допомоги у вигляді 10 тис. російських рублів.

Також підозрювані здійснювали перевірку та прийом документів, необхідних для призначення російських пенсій під час окупації.

Дізнання — Управління СБУ в Харківській області.

Обвинувачених судитимуть у Дзержинському районному суді м. Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що зараз відбувається в ТЦ "Барабашово" у Харкові – хто зацікавлений в роботі ринку

Восени у Харкові починається черговий "сезон", повертаються люди до міста, а отже – і на ринок. Що зараз відбувається у ТЦ "Барабашово", журналісту "Коментарів. Харків" розповіли у пресслужбі торговельного центру, а у міськраді розповіли, чи можливо міській владі домовитися з підприємцями та навести лад на ринку. Подробиці – за посиланням.

Скандал на Харківщині: мешканці поскаржилися на посадовців лікарні

У вересні до Державної екологічної інспекції в Харківській області надійшло звернення громадян, щодо пошкодження дерев на території Сахновщинської центральної лікарні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію екоінспекції.

Інспектором відділу державного екологічного нагляду (контролю) лісів та рослинного світу здійснено виїзд до Сахновщинської селищної ради та проведено обстеження територій за адресою Тарасів шлях, 67, смт Сахновщина (Сахновщинська центральна лікарня).

Обстеженням встановлено факт пошкодження дерев до ступеня припинення росту, допущений посадовою особою міської лікарні. Що було винній особі – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися