РФ відновила спроби наступу на Куп'янському напрямку

Відомо про знищення Силами оборони України 22 одиниць ворожої техніки

На Лимано-Куп'янському напрямку РФ після затишшя відновила штурми позицій Сил оборони за підтримки авіації. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на виступ в ефірі "Єдиних новин" речника Східного угруповання військ ЗСУ капітана Іллі Євлаша.

На Лимано-Куп'янському напрямку армія РФ 21 раз застосувала штурмову авіацію. Найбільша кількість ударів була в районі Сіверська та Серебрянського лісництва. Також окупанти завдали 517 обстрілів, відбулось два боєзіткнення.

"Противник потихеньку починає відновлювати боєзіткнення на цьому напрямку. Раніше ми фіксували затишшя. Зараз уже в бій долучаються і 25 армія. Проте ми фіксуємо що вони мають проблеми і з тренуванням, і з забезпеченням і техніки й особовим складом", — повідомив Ілля Євлаш.

За добу на Лимано-Куп'янському напрямку ЗСУ знищили 22 одиниці техніки: один танк, три бойові броньовані машини, серед яких БТР-80 та БМП-1, гаубицю "Мста-Б", чотири гармати Д-30, самохідну артилерійську установку "Піон", три БпЛА, п'ять автівок тощо.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про затишшя на Куп'янському напрямку. На Куп’янському напрямку активних штурмових дій армія РФ не проводить. Про це розповів повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у коментарі Ґвара Медіа, пишуть “Коментарі. Харків”. За його словами, є висування окремих диверсійно-розвідувальних груп, які намагаються визначити українські позиції та кількість військ. Це говорить про проведення підготовки ворогом до майбутніх штурмових дій. “І в них це відбувається хвилями – вони готуються, наступають, ми наносимо їм суттєве ураження і вони знову йдуть на перегрупування”, – розповів Синєгубов. Начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в етері нацмарафону підтвердив, що на Куп’янсько-Лиманському напрямку доба пройшла без бойових зіткнень. Однак ворожі війська продовжують застосовувати артилерію й авіацію.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися