На Харківщині викрито поліцейського-зрадника

Під час окупації колаборант конфіскував автомобіль на користь російської армії

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо вже колишнього поліцейського за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. 

У квітні минулого року оперуповноважений сектору кримінальної поліції ВП № 1 Чугуївського РУП ГУНП в області перейшов на бік ворога та добровільно погодився співпрацювати з російськими військовими. Перебуваючи в окупованому Вовчанську, він обійняв посаду "оперуполномоченного" у псевдоправоохоронному органі. 

Зрадник усіляко допомагав ворогу: він патрулював місто, приймав первинні матеріали щодо вчинення на території окупованого міста кримінальних правопорушень та проводив обшуки у місцевих мешканців.  Крім того, торік у червні зрадник спільно з окупантами забрав службовий автомобіль свого колишнього колеги, який той сховав на подвір‘ї будинку у селі Бугаївка. Викравши українське авто, вони розфарбували його літерами "Z" та використовували у своїй "правоохранительной деятельности". 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття на Харківщині поліцейської, що співпрацювала з окупантами. Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо колишньої правоохорониці, якій інкримінують державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. Під час окупації Куп’янська російськими військовими обвинувачена з власної ініціативи перейшла на бік ворога.  Так, будучи начальницею режимно-секретного сектору Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в області, вона обійняла посаду "и. о начальника отделения по работе с личным составом" у так званому "Управлении внутренних дел ВГА Харьковской области". Жінка здійснювала прийом та оформлення документів від кандидатів для добору на службу у вказаному незаконному правоохоронному органі, проводячи співбесіди із ними, комплектувала їх особові справи, формувала списки особового складу, проводила заняття з вивчення законодавства РФ, складала табелі обліку робочого часу тощо. Згодом зрадницю перепризначили на посаду "начальника отделения кадров". За службу на ворога вона отримувала щомісячно 70 тисяч російських рублів. Крім того, наприкінці серпня минулого року зрадниця за власним бажанням отримала паспорт громадянина РФ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися