На Харківщині зафіксовано наслідки обстрілу Чугуївського району

У Вовчанську постраждали житлові будівлі та будівля підприємства

За процесуального керівництва Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Вдень 29 вересня російські військові вчергове обстріляли Вовчанськ. За попередніми даними, обстріл вівся з артилерії. Пошкоджено будівлю підприємства, транспортні засоби та житлові будинки.

Прокурори у взаємодії зі слідчими поліції вживають всіх заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил держави-агресора.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про обстріли Харківщини 29 вересня. Протягом минулої доби на фронті відбулося 21 бойове зіткнення. Загалом, ворог завдав 83 авіаційних удари та здійснив 63 обстріли з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і по цивільних об’єктах нашої держави. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ. Авіаційних ударів зазнали Кругле, Куп’янськ та Берестове Харківської області. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області. В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському та Бахмутському напрямках противник наступальних (штурмових) дій не вів. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 35 населених пунктів, серед них Плетенівка, Вовчанські Хутори, Кругле Харківської області. На Куп’янському напрямку противник завдав артилерійських та мінометних обстрілів понад 10 населених пунктів, зокрема, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Синьківка, Кислівка, Котлярівка Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися