На Куп'янському напрямку ворог знову штурмує українські позиції

Минулої доби окупанти намагалися пробити українську оборону за допомогою авіації

За минулу добу російські окупанти двічі штурмували позиції українських військ на Куп'янському напрямку. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на виступ начальника пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ капітана Іллі Євлаша в ефірі національного марафону.

“На Лимано-Куп’янському напрямку зараз противник уже відновив свої штурмові дії. Зокрема, за минулу добу двічі намагався пробити нашу оборону. Марно для ворога. Він отримав там добряче втрат та відійшов, відмовився від своїх наступальних дій. Окрім цього, продовжує інтенсивно застосовувати свою авіацію. 16 авіаударів завдав він по позиціях наших захисників на цьому напрямку. Інтенсивні обстріли також продовжує наносити по позиціях Збройних сил. Зокрема, він обстріляв наших захисників із різного озброєння: як зі ствольних артилерійських систем, так і реактивних. Використовував танки, міномети, АГСи, протитанкові комплекси, в тому числі й стрілецька зброя. Відбулося три удари FPV-дронами по позиціях наших захисників”, – повідомив Ілля Євлаш.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відновлення наступу РФ на Куп'янському напрямку. На Лимано-Куп'янському напрямку РФ після затишшя відновила штурми позицій Сил оборони за підтримки авіації. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на виступ в ефірі "Єдиних новин" речника Східного угруповання військ ЗСУ капітана Іллі Євлаша. На Лимано-Куп'янському напрямку армія РФ 21 раз застосувала штурмову авіацію. Найбільша кількість ударів була в районі Сіверська та Серебрянського лісництва. Також окупанти завдали 517 обстрілів, відбулось два боєзіткнення. "Противник потихеньку починає відновлювати боєзіткнення на цьому напрямку. Раніше ми фіксували затишшя. Зараз уже в бій долучаються і 25 армія. Проте ми фіксуємо що вони мають проблеми і з тренуванням, і з забезпеченням і техніки й особовим складом", — повідомив Ілля Євлаш. За добу на Лимано-Куп'янському напрямку ЗСУ знищили 22 одиниці техніки: один танк, три бойові броньовані машини, серед яких БТР-80 та БМП-1, гаубицю "Мста-Б", чотири гармати Д-30, самохідну артилерійську установку "Піон", три БпЛА, п'ять автівок тощо.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися