Під час ворожого обстрілу Вовчанська загинув мирний мешканець

Російська армія з артилерії обстріляла центральну площу міста

За процесуального керівництва Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляли з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

1 жовтня близько 11:00 російські військові вкотре обстріляли Вовчанськ. Під ударом опинилась центральна площа міста. За попередніми даними, обстріл вівся з артилерії. В цей час 63-річний місцевий мешканець їхав на велосипеді: від отриманих травм потерпілий загинув на місці.

Прокурори у взаємодії зі слідчими поліції вживають всіх заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил держави-агресора.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про обстріли Харківщини 1 жовтня. Протягом доби ворог з артилерії, мінометів та іншого озброєння обстрілював населені пункти Харківського, Богодухівського, Чугуївського, Куп'янського та Ізюмського районів.  Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. Минулої ночі, близько 1:00, ворог завдав ракетного удару по Харкову. Зафіксовані прильоти трьох ракет, попередньо С-300, по території цивільного підприємства, сталася пожежа.  Внаслідок артилерійського обстрілу села Козача Лопань Харківського району пошкоджено дві господарчі споруди, паркан та сарай, сталася пожежа. У селі Басове Богодухівського району обстрілом пошкоджено приватний будинок та господарчі споруди. У селах Кіндрашівка та Глушківка Куп'янського району через обстріли горіла суха трава в полі. Близько 11:15 в лісі поруч з села Оскіл Богодухівського району місцевий мешканець 52 років наступив у лісі на протипіхотну міну типу "Пелюстка". Госпіталізований з пораненням в стані середньої тяжкості.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися