Обстріли Харківщини за добу: чотири райони під вогнем

Вночі вчергове постраждала Ізюмщина

Протягом доби ворог обстрілював населені пункти Харківського, Чугуївського, Куп'янського та Ізюмського районів. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Минулої ночі, близько 0:16, ворог з РСЗВ обстріляв село Підлиман Ізюмського району. Пошкоджено двоповерховий будинок, літня кухня, господарські , сталася пожежа. Без постраждалих.  

Внаслідок удару по селищу Борова Ізюмського району керованою авіабомбою та з РСЗВ пошкоджено будівлі агропідприємства, сталася масштабна пожежа, пошкоджено 4 приватні домоволодіння.

У Вовчанську Чугуївського району внаслідок ворожих масованих обстрілів загинув цивільний чоловік. В місті пошкоджено приватні будинки та будівлі цивільного підприємства, сталися пожежі.

Внаслідок удару фугасною авіабомбою по селищу Куп’янськ-Вузловий Куп'янського району пошкоджено будинок та господарчу будівлю, сталися пожежі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про загибель мешканця Вовчанська через російський обстріл. За процесуального керівництва Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляли з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 1 жовтня близько 11:00 російські військові вкотре обстріляли Вовчанськ. Під ударом опинилась центральна площа міста. За попередніми даними, обстріл вівся з артилерії. В цей час 63-річний місцевий мешканець їхав на велосипеді: від отриманих травм потерпілий загинув на місці. Прокурори у взаємодії зі слідчими поліції вживають всіх заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил держави-агресора.



Джерело: https://t.me/synegubov/7156
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися