За добу на Харківщини сталося чотири пожежі, спричинені ворожими обстрілами

Загалом працівники ДСНС ліквідували 43 пожежі

Протягом доби на Харківщині зафіксовано чотири пожежі від ворожих обстрілів. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію ГУ ДСНС Харківської області.

За період з 1 по 2 жовтня здійснено 51 оперативний виїзд, з яких 43 – на ліквідацію пожеж.

Близько 09:00 ворог завдав обстрілів по території покинутого агропідприємства в селищі Борова Ізюмського району. Внаслідок ударів загорівся дах та конструкції недіючої складської будівлі. Загальна площа пожежі складала близько 1800 кв.м. До гасіння пожеж залучались 4 одиниці пожежно-рятувальної техніки та 20 чоловік особового складу ДСНС. О 13:15 пожежу ліквідовано. За попередніми даними жертв та постраждалих немає.

О 16:57 рятувальники 47-ї ДРПЧ виїхали на гасіння пожежі сухої трави, яку підпалили ворожі снаряди на відкритій території у м. Вовчанську. Площа пожежі склала 2 га. Вогонь ліквідований о 18:45.

Біля 23:30 окупанти вдарили по селищу Куп’янськ-Вузловий. Пожежі сталися на території 2-х сусідніх приватних домоволодінь. Горіла господарча будівля і житловий будинок. Загальна площа горіння склала 140 кв.м. О 01:10 рятувальники 44-ї і 14-ї ДПРЧ локалізували та о 02:10 ліквідували вогонь.

Вже 2 жовтня, о 00:16, рятувальники 60-ї ДРПЧ з селища Борова та їхні колеги з Луганщини виїхали до села Підлиман, яке також зазнало обстрілів. Там на приватному подвір’ї зайнявся двоповерховий житловий будинок, 2 гаражі і літня кухня. На час прибуття підрозділів ДСНС вогонь встиг охопити площу 800 кв.м. Його вдалось приборкати о 04:45. Постраждалих немає.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про пожежу, що виникла внаслідок обстрілу Куп'янського району. Рятувальники ДСНС ліквідували пожежу, спричинену ворожим обстрілом, і врятували будівлі в селі Кіндрашівка Куп'янського району. Про це "Коментарі. Харків" повідомляли з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС у Харківській області. Біля 11:00 30 вересня ворожа артилерія другий день поспіль обстріляла село Кіндрашівка Куп’янського району. Знову зайнялась суха трава, на гасіння якої були направлені рятувальники 44-ї Державної пожежно-рятувальної частини. На час їх прибуття вогонь розповсюдився на площу двох гектарів. Він загрожував будівлям агропідприємства та об’єктам енергетичної інфраструктури. Бійці ДСНС, не зважаючи на загрозу повторних ударів, змогли врятувати народне добро і вже об 11:55 ліквідували всі осередки горіння.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися