У Грозі Куп'янського району готуються до поховання загиблих

Рідним вже повідомили, коли повернуть тіла

У селі Гроза Куп'янського району готуються ховати загиблих внаслідок російського теракту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію видання "Бабель".

Рідним загиблих сказали, що повернуть тіла не раніше ніж 9-10 жовтня. На поминках по військовому Андрію у селі на Куп'янщині загинуло 52 людини.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про ідентифікацію тіл загиблих на Куп'янщині. Відсьогодні ідентифіковані тіла загиблих від удару РФ по Грозі на Куп'янщині почали повертати родичам. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію начальника Слідчого обласного управління нацполіції Харківщини Сергія Болівінова. "З використанням мобільної ДНК-лабораторії за ніч провели дослідження 37 фрагментів тіл. 38 досліджень ще знаходяться в роботі. Автоматично порівнюємо ДНК зі зразками родичів. Знайшли 9 співпадінь", - розповів Болвінов.  Він також зазначив, що 12 тіл все ще залишаються неідентифікованими.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про інформацію про постраждалих внаслідок обстрілів Харкова та села Гроза. Стан більшості постраждалих медики оцінюють як середньої тяжкості. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. На ранок 7 жовтня в медзакладах регіону перебувають 6 поранених внаслідок російського теракту в селі Гроза – 5 жінок і 1 чоловік. Лікарі оцінюють їхній стан як важкий, але стабільний. Мова йде про мінно-вибухові травми, уламкові поранення верхніх та нижніх кінцівок, черевної порожнини. Стан однієї жінки вкрай важкий – вона підключена до апарату штучної вентиляції легень. Також наразі у лікарнях Харківської області перебуває 10 людей, які постраждали після атак російських терористів по Харкову 6 жовтня. Стан мами з дитиною 11 місяців медики розцінюють як середньої тяжкості, без змін. Ще 8 людей перебувають у нейрохірургічних та травматичних відділеннях – у них черепно-мозкові та мінно-вибухові травми.



Джерело: https://t.me/babel/39981
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися