Сили оборони України за добу відбили 13 атак ворога на Куп'янщині

Чотири населені пункти Харківщини були обстріляні з авіації

На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 13 атак РФ поблизу населених пунктів Синьківка та Іванівка. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію зі звіту Генштаба ЗСУ.

На Слобожанському напрямку агресор зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність, щоб не допустити перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Білгородській області. 

Також російська армія завдала ударів з авіації в районі Куп’янська, Петропавлівки, Курилівки та Піщаного у Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про рекордну кількість обстрілів українських позицій російськими військами у Харківській області. Армія Росії здійснила 774 обстріли українських позицій на Куп'янському напрямку, а також намагається прорвати оборону ЗСУ в районі Синьківки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ капітана Іллі Євлаша. "На Лимано-Куп'янському напрямку український підрозділ протитанкової роти за чотири дні знищив 25 російських танків, переважно це Т-72, й бувають Т-90. Про паритет говорити складно, бо у російської армії значно більше техніки та військових, проте за рахунок нашої мобільності, планування та досвіду наші військові виграють у цьому", — розказав Євлаш. Ілля Євлаш каже, що на Лимано-Куп'янському напрямку залишається динамічна ситуація. Тут за добу армія РФ здійснила 774 обстріли. Це один з рекордних показників, де російські військові застосовують все наявне озброєння. РФ продовжує наступати, за добу 14 боїв відбиті Силами оборони. "Ближче до Куп'янська російська армія закумулювала свої підрозділи, вони намагаються пробитись до Синьківки, бо хочу нашкодити українським військовим перерізавши постачання, там залізниця. Для них, це додатковий логістичний хаб", — розказав речник.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися