П'ять районів Харківщини за минулу добу опинились під вогнем

В основному від обстрілів терористів постраждали житлові будинки

Минулої доби російські окупанти з артилерії, мінометів та за допомогою авіації обстрілювали населені пункти п'яти районів Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Внаслідок удару керованою авіабомбою по селу Чернещина Ізюмського району пошкоджено будівлі та майно агропідприємства. 

У селі Кіндрашівка Куп'янського району мінометним обстрілом пошкоджено приватний будинок.

Внаслідок ракетного удару по селу Пересічне Харківського району пошкоджені дахи, фасади та вікна п'яти багатоповерхових житлових будинків, сталася пожежа. Пошкоджено чотири автомобіля. Через гостру реакцію на стрес за допомогою до лікарів звернулися двоє людей - чоловік 66 років та жінка 64 років. Без госпіталізації. 

Також під вогнем окупантів були села Петропавлівка, Кислівка, Котлярівка Куп'янського району, місто Вовчанськ та село Плетенівка Чугуївського району. 

Тривають роботи з розмінування. За добу піротехніки ДСНС знешкодили 63 вибухонебезпечні предмети.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про фіксацію наслідків обстрілу Харківського району окупантами. За процесуального керівництва Дергачівської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. 6 жовтня приблизно о 10:00 ворог здійснив ракетний обстріл смт Пересічне Харківського району. За попередніми даними, удар був завданий ракетою С-300. Ракета влучила у житловому кварталі між будинками. Постраждали двоє цивільних чоловіків та жінка. Пошкоджено автомобілі людей. Прокурори у взаємодії зі слідчими поліції вживають всіх заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил держави-агресора.



Джерело: https://t.me/synegubov/7240
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися