Росіяни намагаються інтенсифікувати бойові дії на Куп'янському напрямку

Окупанти продовжують обстрілювати українські позиції за допомогою авіації

На Куп'янському напрямку армія РФ намагається посилити бойові дії. про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію з виступу начальника пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Іллі Євлаша в ефірі Єдиних новин.

Армія РФ 546 разів обстрілювала українські позиції упродовж минулої доби. Російські військові намагаються інтенсифікувати бойові дії та компенсувати брак артилерії.

"РФ продовжує активно застосовувати авіацію. 16 разів російські військові використовували штурмовики СУ-25, СУ-35 та гелікоптери К-52. Ймовірно, це пов'язано з тим, що вони нарощують зусилля на Лимано-Куп'янському напрямку", — каже Ілля Євлаш.

Українські бійці знищили 245 окупантів та низку російської бойової техніки, говорить Євлаш.

За його інформацією, за добу українські бійці знищили 10 російських танків, переважно Т-72 та кілька одиниць Т-80, п'ять бойових броньованих машин. Також знищили три гармати, дві автівки та антену зв'язку, яку російські військові використовували для обміну інформацією.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відбиття Силами оборони 13 атак ворога на Куп'янщині. На Куп’янському напрямку українські захисники відбили 13 атак РФ поблизу населених пунктів Синьківка та Іванівка. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію зі звіту Генштаба ЗСУ. На Слобожанському напрямку агресор зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність, щоб не допустити перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Білгородській області.  Також російська армія завдала ударів з авіації в районі Куп’янська, Петропавлівки, Курилівки та Піщаного у Харківській області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися