На Харківщині приймають заявки на розмінування територій

Огляд та розмінування буде проводитися тільки за наявності заяви

До жителів смт Старого Салтова звернулися з проханням направляти заявки на розмінування територій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Старосалтівської селищної ради. 

“На території смт Старий Салтів працює група ДСНС по розмінуванню домоволодінь та прилеглих територій. Для проведення робіт з розмінування необхідно подати заяву до Старосалтівської селищної ради”, - йдеться у повідомленні.

Жителів громади попередили, що огляд та розмінування буде проводитися тільки за наявності заяви та в присутності власника домоволодіння, або довіреної особи.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що потребують розмінування і поля у Харківській області. На Харківщині планують збільшити посівні площі. За словами заступника начальника Харківської обласної військової адміністрації Євгена Іванова, зараз аграрії регіону працюють на площі в 1 млн 178 тис. гектарів. Ця площа на 12,5% більша ніж торік. За словами Євгена Іванова, такого результату вдалося досягти завдяки деокупації майже всієї території Харківської області, відновлення роботи господарств та обстеження сільгоспугідь.

Заступник начальника ХОВА розповів, що наступного року планують вийти на більш як 1,3 млн га посівних площ - тобто додати ще 110-120 тис. га. Такого результату планують досягти за рахунок обстеження і розмінування. Також з урахуванням переміщення обстрілів і бойових дій. Євген Іванов нагадав, що першочергового розмінування потребують близько 159 тисяч га.

Детальніше про відновлення Харківської області читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися