У Харківській області покарали військовозобов'язаного: що він скоїв

"Ухилянта" чекає покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки

Зміївський районний суд Харківської області визнав винним 41-річного чоловіка в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Йому обрали покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки.

У прокуратурі пояснили, у березні цього року мешканець смт Андріївка Ізюмського району пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала його придатним до проходження військової служби у ЗСУ. 

Згодом він отримав повістку для прибуття до першого відділу Ізюмського РТЦК та СП для відправлення до військової частини. Проте чоловік вирішив не прийти. Отримавши другу повістку, він знову не з’явився. 

Відповідно до чинного законодавства, під час мобілізації громадяни зобов’язані з’явитися до військових частин або на збірні пункти територіального центру комплектування та соціальної підтримки у строки, зазначені в отриманих документах. 

У судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину. Наразі триває строк на апеляційне оскарження. До набрання вироком законної сили до чоловіка застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у поліції Харківської області розповіли, як не втратити гроші при придбанні товару “з рук в руки. “Пропонують дешево купити товар “з рук в руки”: поліція попереджає - це можуть бути шахраї”, - зазначили правоохоронці.

Як не потрапити на гачок шахраїв, читайте за посиланням



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися