На Харківщині судитимуть бойовика "ЛНР": що він накоїв

Уродженець Луганщини брав участь в окупації Куп'янського району

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 27-річного чоловіка за фактами участі в терористичній організації, у діяльності не передбаченого законом збройного формування, а також порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

Уродженець селища Комсомольський Свердловської міської ради Луганської області не пізніше 2021 року вступив до 4-го батальйону 202-го стрілецького полку терористичної організації "ЛНР".

На початку травня 2022 року, під час окупації села Іванівка, найманець разом з іншими військовослужбовцями держави-агресорки проник на територію одного з домоволодінь і викрав звідти рушницю. Також, перебуваючи в селі Петрівка, бойовик зайшов на територію приватного будинку і, побачивши родину мирних мешканців, став погрожувати вогнепальною зброєю і вимагати віддати мобільний телефон, що належав господарю домоволодіння.

Заволодівши телефоном, бойовик, діючи спільно з іншими військовослужбовцями держави-агресорки, відвіз чоловіка до лісосмуги і вдарив декілька разів потерпілого прикладом автомата по голові та, погрожуючи, продовжував бити чоловіка. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про засудження коригувальниці вогню у Харкові. За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винною 30-річну жінку у поширенні інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. Встановлено, що уродженка м. Антрацит Луганської області, яке з 2014 року окуповано російськими військовими, вже тривалий час проживала у Харкові. Прокурори у суді довели, що за завданням представника НЗФ "ЛНР" вона передавала йому інформацію про розташування українських військових та техніки у Харкові. Жінка також передала координати і допомогла ворогу скоригувати вогонь по освітніх, медичних, торгівельних об’єктах та по житлових кварталах у центрі міста.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися