Конвоював незаконно затриманих: на Куп'янщині звинувачують колаборанта

Зловмисник намагався побудувати кар'єру в окупаційній "поліції"

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 36-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. 

Під час окупації Куп’янська місцевий мешканець вирішив побудувати кар’єру "правоохоронця" та погодився на співпрацю з окупантами. Він став "в. о. поліцейського (водія) відділення охорони і конвоювання підозрюваних та обвинувачених ІТТ Відділу поліції № 1 (дислокація у місті Куп’янськ) Управління внутрішніх справ Тимчасової цивільної адміністрації Харківської області".

Коло обов’язків колаборанта було досить широким. Він слідкував за порядком на блокпостах, перевіряв документи водіїв, охороняв будівлю ізолятора тимчасового тримання і здійснював конвоювання незаконно затриманих громадян. Колаборанта судитимуть заочно в Червонозаводському районному суді Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про суд над бойовиком "ЛНР" на ХарківщиніКуп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 27-річного чоловіка за фактами участі в терористичній організації, у діяльності не передбаченого законом збройного формування, а також порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. Уродженець селища Комсомольський Свердловської міської ради Луганської області не пізніше 2021 року вступив до 4-го батальйону 202-го стрілецького полку терористичної організації "ЛНР". На початку травня 2022 року, під час окупації села Іванівка, найманець разом з іншими військовослужбовцями держави-агресорки проник на територію одного з домоволодінь і викрав звідти рушницю. Також, перебуваючи в селі Петрівка, бойовик зайшов на територію приватного будинку і, побачивши родину мирних мешканців, став погрожувати вогнепальною зброєю і вимагати віддати мобільний телефон, що належав господарю домоволодіння.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися