Допомагав окупантам грабувати харків'ян: суворе покарання для колаборанта

Чоловік будував кар'єру в окупаційній псевдополіції

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Дергачівської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винним 42-річного чоловіка у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. 

Під час окупації селища Козача Лопань місцевий мешканець добровільно почав співпрацювати з ворогом. 

Він обійняв посаду "в. о. дільничного інспектора" у псевдоміліції. Для цього він подав всі необхідні документи, серед яких була і заява, у якій зазначено, що він попереджений про нерозголошения інформації, яка повʼязана з виконанням його трудових обовʼязків. Крім того, у документі було вказано про "наслідки" за розголошення інформації у вигляді відповідальності за російським законодавством. Перед деокупацією колаборант втік до РФ, де перебуває і нині. 

Свідки у судовому засіданні розповіли, що колаборант наводив російських військових на заможних місцевих мешканців, щоб окупанти забирали у них майно для власних потреб.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про суд над поліцейським-колаборантом на Куп'янщині. Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 36-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.  Під час окупації Куп’янська місцевий мешканець вирішив побудувати кар’єру "правоохоронця" та погодився на співпрацю з окупантами. Він став "в. о. поліцейського (водія) відділення охорони і конвоювання підозрюваних та обвинувачених ІТТ Відділу поліції № 1 (дислокація у місті Куп’янськ) Управління внутрішніх справ Тимчасової цивільної адміністрації Харківської області". Коло обов’язків колаборанта було досить широким. Він слідкував за порядком на блокпостах, перевіряв документи водіїв, охороняв будівлю ізолятора тимчасового тримання і здійснював конвоювання незаконно затриманих громадян. Колаборанта судитимуть заочно в Червонозаводському районному суді Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися