Рятувальники розбирали завали на Харківщині: кого знайшли

Окупанти влучали в житлові будинки

Минулої доби рятувальники Харківщини обстежували місця ворожих влучань у Куп'янському та Ізюмському районах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС у Харківській області.

Вночі о 2:33 у селі Дружелюбівка Ізюмського району внаслідок обстрілу горів житловий будинок на площі 20 м.кв. На місці події з під завалів було вилучено тіла чоловіка та жінки. Пожежа ліквідована о 5:30. Від ДСНС залучалось 2 одиниці  техніки та 12 чоловік особового складу.

О 6:25 бійці 44-ї ДПРЧ виїхали на обстеження частково зруйнованої росіянами п'яти поверхового житлового будинку у селищі Куп’янськ-Вузловий. Була інформація про можливу наявність людей під завалами. Рятувальники розгорнули пошуково-рятувальну операцію. На щастя загиблих чи травмованих людей виявлено не було.

О 7:14 у селищі Куп’янськ-Вузловий внаслідок обстрілу горів житловий будинок на площі 150 м.кв. Пожежа була ліквідована о 9:37. Жертв та постраждалих немає. Від ДСНС залучалось дві одиниці техніки та 10 чоловік особового складу.

О 22:02 до Служби порятунку надійшла інформація про пожежу в Харківському академічному театрі музичної комедії, що знаходиться за адресою: Харків, вулиця Благовіщенська 32. До місця події було направлено сім відділень на автоцистернах та автодрабина. По прибуттю рятувальників було встановлено, що горять підсобні приміщення та гримерна на 3-му поверсі будівлі на площі 40 м.кв. Пожежа була локалізована о 22:35 та ліквідована о 23:47. Жертв та постраждалих немає. Від ДСНС залучалось 11 одиниць техніки та 54 чоловіка особового складу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про рейди по приватних секторах Харківщини. З настанням осінньо-зимового періоду збільшується кількість пожеж у приватному секторі, через те, що громадяни активно починають використовувати пічне опалення та обігрівачі, що призводить до загибелі та травмування людей від вогню. Так, 13 жовтня 2023 року інспекторським складом ВЗНС по Основ’янському району ХМТГ ХРУ ГУ ДСНС України у Харківській області сумісно з представниками поліції було проведено рейд у житловому секторі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС. В ході заходу громадянам було роз’яснено вимоги пожежної безпеки у побуті та правила безпечного користування пічного опалення. Зокрема співробітники ДСНС зауважили, що для обігріву приміщень категорично заборонено використовувати саморобні електрообігрівальні прилади. Навели приклади, коли людська необачність приводила до трагедії, наголошували, що тільки суворе дотримання правил пожежної безпеки дозволить надійно захистити себе і свої оселі від пожеж.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися