У Харківській області затримано директорку ліцею

Жінка стала своєю для окупантів

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

У червні минулого року жінка обійняла посаду "в.о. директора "Гусинского лицея Кондрашовского сельского совета ВГА Купянского района". Новоспечена "директорка" ліцею повідомила вчителям про впровадження у навчальному закладі стандартів освіти РФ та зібрала списки педагогів, готових працювати на таких умовах. 

До повномасштабного вторгнення РФ в Україну жінка працювала вчителем. "Подружившись" з окупантами, вона отримала підвищення. 

Колаборантка також організувала завезення підручників російською мовою, а у серпні минулого року разом з іншими вчителями пройшла курс підвищення кваліфікації у Курську Російської Федерації, щоб оволодіти методикою викладання за стандартами освіти держави-агресорки. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про поліцейського колаборанта на Харківщині. За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Дергачівської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винним 42-річного чоловіка у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.  Під час окупації селища Козача Лопань місцевий мешканець добровільно почав співпрацювати з ворогом.  Він обійняв посаду "в. о. дільничного інспектора" у псевдоміліції. Для цього він подав всі необхідні документи, серед яких була і заява, у якій зазначено, що він попереджений про нерозголошения інформації, яка повʼязана з виконанням його трудових обовʼязків. Крім того, у документі було вказано про "наслідки" за розголошення інформації у вигляді відповідальності за російським законодавством. Перед деокупацією колаборант втік до РФ, де перебуває і нині.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися