На Харківщині повідомили про підозру "підприємцю": чим він завинив

Наразі зловмисник переховується від слідства

Слідчі заочно повідомили про підозру у колабораційній діяльності жителю Куп'янського району. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

Торік підприємець, який здійснював торгівлю харчовими продуктами, напоями, тютюном, одягом та іншими речами в неспеціалізованих магазинах, перебуваючи на той момент в окупованому селищі Дворічна Куп‘янського району, добровільно пішов на співпрацю з окупаційною владою. 

У липні 2022 року він оформив собі "патент на торговую деятельность, сферу общественного питания, сферу обслуживания населения". Колаборант здійснював підприємницьку діяльність на місцевому ринку, всебічно сприяв та допомагав самопроголошеній окупаційній владі та військовим РФ. 

Також він вимагав від орендарів сплачувати "данину" в російських рублях за оренду приміщень на території цього ринку. Вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про затримання директорки ліцею прокуратурою. Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. У червні минулого року жінка обійняла посаду "в.о. директора "Гусинского лицея Кондрашовского сельского совета ВГА Купянского района". Новоспечена "директорка" ліцею повідомила вчителям про впровадження у навчальному закладі стандартів освіти РФ та зібрала списки педагогів, готових працювати на таких умовах.  До повномасштабного вторгнення РФ в Україну жінка працювала вчителем. "Подружившись" з окупантами, вона отримала підвищення.  Колаборантка також організувала завезення підручників російською мовою, а у серпні минулого року разом з іншими вчителями пройшла курс підвищення кваліфікації у Курську Російської Федерації, щоб оволодіти методикою викладання за стандартами освіти держави-агресорки.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися