У Харківській області знищують вибухонебезпечні предмети

ДСНС веде планомірні роботи по розмінуванню регіону

На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знищили 839 боєприпасів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

На території Харківської області працюють 35 піротехнічних розрахунків ДСНС, 169 саперів та 71 одиниця техніки. Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

"Протягом минулого тижня піротехніки здійснили 304 виїзди для знешкодження вибухонебезпечних предметів. Всього за цей час було знешкоджено 839 боєприпасів", – повідомив Євген Василенко.

З початку деокупації Харківщини було розміновано 3 784 га території, виявлено та знешкоджено 80 309 ВНП. За даними Євгена Василенка, протягом тижня на території області сталося 5 підривів на вибухонебезпечних предметах, в результаті чого три цивільні людини загинули, ще три – зазнало травм.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про обстріли території Харківщини окупантами. Протягом минулої доби ворог обстрілював населені пункти Богодухівського, Чугуївського, Куп'янського та Ізюмського районів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.  У селищі Борова Ізюмського району о 6:30 ранку до медиків звернулася 65-річна жінка, що отримала поранення під час обстрілу селища. Госпіталізована у середньому стані. Близько 22:45 смт Борова знову перебувало під ворожим обстрілом.  Через удар керованою авіабомбою по селу Чернещина Ізюмського району пошкоджено приватний будинок. Внаслідок обстрілу Вовчанська Чугуївського району пошкоджено багатоквартирний та приватний житлові будинки. У селі Юрченкове внаслідок ворожого обстрілу загинула свійська худоба. У cелі Глушківка Куп'янського району обстрілами окупантів пошкоджено приватний житловий будинок, гараж та господарчі споруди.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися