Винесено вирок поплічнику окупантів: він серйозно завинив

Здавав росіянам захисників України

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним 54-річного чоловіка у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляли з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

Під час окупації Куп‘янська колишній співробітник місцевого підрозділу поліції добровільно пішов працювати на ворога. Він працевлаштувався до так званого "Управления внутренних дел ВГА Харьковской области", де обійняв посаду "експерта" у фейковому "експертно-криміналістичному відділенні". 

Перед цим колаборант подав заяву, анкету, автобіографію та уклав "трудовий договір" з очільником окупаційної адміністрації.  

"Експерт" відбирав відбитки пальців у учасників АТО, яких незаконно утримували окупанти. Вказана "слідча дія" ставала підставою для фабрикування справ проти громадян. За свою "роботу" він отримував заробітну плату в російських рублях. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про зрадницю з Вовчанська. Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 39-річної жінки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. Після вторгнення збройних сил РФ на територію Вовчанська місцева мешканка вирішила співпрацювати з окупантами. Вона добровільно обійняла посаду так званого "начальника відділу документаційного забезпечення Военно-гражданской администрации Волчанского района Харьковской области". З липня по вересень минулого року колаборантка організовувала документообіг в окупаційній адміністрації відповідно до норм РФ, проводила співбесіди з підлеглими працівниками, займалась видачею та оформленням трудових книжок, готувала положення та інструкції відділів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися