Ворог знову намагається захопити Куп'янськ: подробиці

Захисники України продовжують тримати оборону

Окупаційне військо активізувалося на Куп’янському напрямку в Харківській області. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію керівниці служби зв’язків з громадськістю 14-ї окремої механізованої бригади Надії Замриги.

Армія Росії прагне взяти від свій контроль Куп'янськ, селище Куп'янськ-Вузловий та закріпитися на лівому березі річки Оскіл. 

"Ранок досить гучно почався. Артилерійські та мінометні обстріли тривають. Ворог не полишає своїх намірів перейти річку Оскіл, захопити села з правого боку. Це його плани, які він собі надумав, але ми не можемо дозволити і не дозволимо йому це зробити", — розповіла Надія Замрига.

Майор ЗС України розповіла що погодні умови нині дещо ускладнили ситуацію.

"Погода зараз вже справді осіння, листя опадає з дерев, дощі, тумани. Це трішечки погіршує ситуацію з аеророзвідкою, але, повірте, хлопці знаходять можливість, щоб її проводити і виявляти ворога. Дуже активно зараз використовуємо FPV-дрони, щоб не дозволити противнику ні техніку підвезти до лінії зіткнення і щоб оці невеликі групи піхоти не змогли посилити передній край та піти на штурми", - зазначила Замрига.

За її словами, росіяни планують свої штурми не дуже професійно, але "не варто їх недооцінювати".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про переміщення російських військ на Куп'янський напрямок. Українці фіксують активне перекидання військ із Луганська на Куп'янський напрямок. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють із посиланням на Військовий рух українців та кримських татар. "Ми активно діємо в Луганську і можемо повідомити про безліч успішних диверсій щодо ворожої техніки за минулий тиждень. Три Урали, дві автоцистерни, три автобуси не зможуть більше бути використані за призначенням. Наші агенти ведуть систематичне спостереження за окупантами в Луганську. Ми відзначаємо активне переміщення техніки та особового складу ЗС РФ для наступу на Куп'янському напрямі", - повідомляють у Руху.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися