Зливав окупантам переміщення Сил оборони: колаборант обіймав важливу посаду

Зловмисник працював на "Укрзалізниці"

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 52-річного чоловіка за фактом збору та поширення інформації про розташування ЗСУ, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Працівник однієї із залізничних станцій Харківщини, маючи проросійські погляди, активно допомагав збройним силам РФ. 

Так, чоловік фіксував дані про розташування української військової техніки, особового складу Сил оборони, а також об’єктів критичної інфраструктури на території Харкова та області. Він відслідковував маршрути переміщення рухомих складів з військовою технікою ЗСУ. Зібрану інформацію коригувальник "зливав" у закритий проросійський Телеграм-канал.

У подальшому ворог використовував ці дані для планування та здійснення вогневих ударів по Харківському регіону. Наразі харківʼянин перебуває під вартою. Обвинувальний акт розглядатимуть в Орджонікідзевському районному суді Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про суд над коригувальником ворожих обстрілів Харкова. За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним 44-річного чоловіка в несанкціонованому поширенні інформації про переміщення, рух, розташування ЗСУ, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України). Йому призначено покарання у виді 12 років позбавлення волі. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.  Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну антиукраїнськи налаштований чоловік через Телеграм-бот зв’язався з представниками ГРУ — російської воєнної розвідки і став з ними співпрацювати, допомагаючи ворогу. На виконання завдань від своїх кураторів поплічник окупантів збирав інформацію про розміщення військової техніки та особового складу ЗСУ на території Харкова і області. Коригувальник надсилав скріншоти мап місцевості з позначеннями місць базування підрозділів українських військових, які виконували бойові завдання з надання відсічі збройній агресії РФ. Отриману інформацію в подальшому ворог використовував для завдання ударів по Харкову, у тому числі по найбільшому ринку міста "Барабашово".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися