У Харкові засудили коригувальника ворожих обстрілів

Зокрема зловмисник допоміг росіянам вдарити по ринку "Барабашова"

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним 44-річного чоловіка в несанкціонованому поширенні інформації про переміщення, рух, розташування ЗСУ, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України). Йому призначено покарання у виді 12 років позбавлення волі. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. 

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну антиукраїнськи налаштований чоловік через Телеграм-бот зв’язався з представниками ГРУ — російської воєнної розвідки і став з ними співпрацювати, допомагаючи ворогу. На виконання завдань від своїх кураторів поплічник окупантів збирав інформацію про розміщення військової техніки та особового складу ЗСУ на території Харкова і області.

Коригувальник надсилав скріншоти мап місцевості з позначеннями місць базування підрозділів українських військових, які виконували бойові завдання з надання відсічі збройній агресії РФ. Отриману інформацію в подальшому ворог використовував для завдання ударів по Харкову, у тому числі по найбільшому ринку міста "Барабашово".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про суд над коригувальником ворожого вогню на Харківщині. Харківська обласна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно 53-річного чоловіка. Йому інкримінують  поширення інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. Слідство встановило, що мешканець смт Куп‘янськ-Вузловий активно допомагав ворожій армії. Чоловік їздив по території Куп’янського району, яка контролюється українськими військовими, та збирав інформацію про розташування військової техніки та особового складу ЗСУ.  Обвинувачений  через месенджер Телеграм у вигляді тексту або відео передавав дані, вказуючи інформацію щодо кількості, виду техніки та напрямку на місцевості. Також він фіксував наслідки ворожих атак по житлових секторах та відправляв у чат зі схвальними “відгуками”.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися