Які пошкодження ліквідували спеціалісти у Куп'янському районі після обстрілів (ФОТО)

Після ворожого обстрілу без світла залишилися 530 споживачів

Спеціалісти Куп'янського району електричних мереж (РЕМ) АТ "Харківобленерго" відремонтували високовольтну повітряну лінію 10 кВ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ “Харківобленерго”. 

Лінія була пошкоджена у неділю, 22 жовтня, внаслідок прильоту керованої авіабомби в районі села Курилівка.

Начальник Куп'янського РЕМ Борис Максютенко розповів, що без світла залишилися 530 споживачів. "Нам вдалося виконати ремонт повітряної лінії та заживити 495 точок обліку. Через влучання у місцеву підстанцію ще 35 споживачів поки що знеструмлені, але ми працюємо над технічними рішеннями щодо їх заживлення", - зазначив Борис Максютенко.

У компанії нагадали, що фахівці Куп'янського РЕМ постійно працюють в екстремальних умовах через близькість фронту та мужньо виконують свої обов'язки, попри небезпеку.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в етері національного телемарафону розповів, що буде зі зв'язком у випадку блекауту, повідомляють "Коментарі. Харків". За його словами, в Україні впродовж року покращували зв’язок, щоб він був у разі блекауту. "Тому закуповуються операторами акумулятори, і системи резервного живлення, і громадяни активно переходять на енергоощадні інтернет мережі. І цей останній інструмент є досить ефективним", – зазначив Михайло Федоров.

Він також рекомендує українцям звернутися до своїх операторів та дізнатися чи є в них така послуга як PON. “Це сучасна технологія, яка дозволяє бути онлайн, якщо немає світла протягом 72 годин”, – додав Федоров.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися