Як у рф пояснили ракетний удар по терміналу “Нової пошти” під Харковом

Чергові фейки російської пропаганди

Російська пропаганда просуває тезис, що термінал “Нової пошти” у передмісті Харкова використовували як військовий склад. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру.

Російські воєнкори та телеграм-канали активно просували інформацію, що вражений термінал “Нової пошти” використовувався в цілях ЗСУ. У ХАЦ навели кілька прикладів. Так, військовий блогер, російський пропагандист Борис Рожин заявив, що нібито термінал використовувався для військової логістики.

picture

Інше видання повідомляло, що машини “Нової пошти” нібито використовували для перевезення військової техніки. Видання почало розганяти фейк, що нібито на терміналі зберігались 52 танкових двигуни.

picture

Тим часом російська телеведуча Ольга Скабєєва повідомила, що війська РФ завдали удару по терміналу "Нової пошти" поблизу Харкова, оскільки у вантажівках компанії нібито "заховали БМП". Про це вона заявила в ефірі передачі "60 минут", пише видання “Фокус”. За її словами, цивільний об’єкт наче був "парком західної зброї". 

А у “Новій пошті” показали вантажі, які постраждали від ворожої атаки та розповіли, що у Харківському терміналі сортувалися та відправлялися вантажі із продуктами, валізи із речами, гуманітарна допомога, велосипеди, шини та диски.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в ніч на 22 жовтня ворожі війська обстріляли термінал “Нової пошти” під Харковом. Внаслідок ракетного удару загинули 6 працівників - тіла всіх жертв ідентифікували. 

Детальніше про трагедію під Харковом читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися