Чиновниця з Харківщини звинувачується у зраді: що вона зробила

Добровільно пішла на співпрацю з окупантами за гроші

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 49-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Викрито колаборантку, яка до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну була співробітницею одного з управлінь Куп’янської міської ради. Під час захоплення Куп’янська збройними силами рф вона обійняла керівну посаду в окупаційній адміністрації, а після звільнення міста від загарбників повернулась до своєї роботи в органі місцевого самоврядування.

За даними слідства, наприкінці травня минулого року жінка погодилась на пропозицію представників рф і добровільно обійняла посаду "и. о. заведующего сектором социальних гарантий и компенсаций управления труда и социальной политики ВГА Купянского района".

Колаборантка, маючи знання та досвід у сфері соціальної політики, координувала діяльність очолюваного нею сектора: надавала вказівки підлеглим щодо складання поточної звітності, формування списків особових рахунків, які підлягають списанню та виплатних відомостей, формувала посадові інструкції.

Також новоспечена "керівниця" займалась погодженням заяв від місцевих мешканців на отримання так званої "матеріальної допомоги" від рф у російських рублях.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про зраду харківського політикаПісля резонансного розслідування СБУ повідомила про підозру екскандидату в мери Харкова. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру. Управління СБУ в Харківській області заочно повідомило про підозру у виправдовуванні російської агресії в Україні, поширенні комуністичної символіки екскандидату в мери Харкова Олександру Кондрусику, відомому на просторах  інтернету як “Саша Псих”. Про це стало відомо з сайту Офісу Генпрокурора України. У тексті підозри зазначається, що Кондрусик виїхав із Харкова до РФ навесні 2022 року. “Саша Псих” підозрюється у неодноразовому поширенні на власній сторінці у мережі Facebook комуністичної символіки, виправдовуванні та запереченні збройної агресії РФ проти України, запереченні окупації частини України та глорифікації представників збройних сил російської федерації. Серед російських тез, які просував та продовжує просувати Кондрусик, – “Україна обстрілює сама себе, зокрема і Харків”, “харків’яни чекають на те, що в місто зайде російська армія”, “Польща збирається собі забрати Західну Україну” та інші.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися