У Харківській області спіймали двох ухилянтів: що з ними буде

Вони були попереджені про можливу відповідальність

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Лозівської та Красноградської окружних прокуратур Харківської області визнано винними 34-річного і 38-річного чоловіків в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України). Їм обом призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

Мешканець селища Близнюки у березні цього року пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала його придатним до служби. У квітні чоловік отримав повістку для прибуття до другого відділу Лозівського РТЦК та СП для відправлення до військової частини. Однак, будучи попередженим про відповідальність за ухилення від призову і не маючи підстав для відстрочки, чоловік вирішив не виконувати свій обов’язок та за повісткою не з’явився.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину. Він пояснив, що ухилявся від мобілізації через недоброзичливе, на його думку, ставлення з боку співробітників РТЦК та СП.

Другий ухилянт — мешканець м. Красноград. Будучи придатним до проходження до військової служби, що підтверджує відповідний висновок ВЛК, чоловік, у травні цього року, отримавши повістку для прибуття до Красноградського РТЦК та СП, не прибув без поважних причин. У суді чоловік свою вину визнав, зазначивши, що не має бажання служити в ЗСУ. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття поліцейськими злочинної схеми ухилення від мобілізації. Чоловіки призовного віку незаконно отримували посвідчення військовозобов’язаного з відміткою про непридатність і безперешкодно перетинали Державний кордон України. Вартість послуги становила до 8 тисяч доларів США. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області. Для організації злочинної схеми начальник районного ТЦК змовився з головою військово-лікарської комісії та іншими особами. “Клієнтам” надавали документ про проходження ВЛК без їх фактичної присутності. Зловмисники за допомогою третіх осіб підшукували чоловіків, які бажають уникнути мобілізації та призову на військову службу або оформити документи для виїзду військовозобов’язаних громадян за кордон. Вартість послуги становила до 8000 доларів США.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися