На Харківщині викрито прихильника "руського миру": що йому буде

Чоловік підтримував дії РФ у заборонених соцмережах

Богодухівською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 49-річного чоловіка за фактом поширення матеріалів, які містять виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, вчиненого повторно (ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

Мешканець смт Золочів Богодухівського району, маючи проросійські погляди, ділився своєю позицією на просторах інтернету. Зокрема, підозрюваний публікував у заборонених в Україні соціальних мережах "Вконтакте" та "Одноклассники" дописи на підтримку дій рф.

У публікаціях, поширених чоловіком, містились тези кремлівської пропаганди про "теракты киевского режима против мирных жителей" та "специальную военную операцию". Також обвинувачений радів, що "россия вошла и наведет порядок", публікував дописи з твердженнями, що саме українські військові обстрілюють Харків і репостив цитати із закликами знищувати "нацистов и бандеровцев".

Досудове розслідування проводив СВ ВП №2 Богодухівського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про затримання депутата-колаборантаКуп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно депутата за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. Під час окупації Куп’янщини депутат Шевченківської селищної ради Харківської області VIII скликання провадив господарську діяльність у взаємодії з російськими загарбниками. Встановлено, що до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну обвинувачення займався підприємницькою діяльністю у сфері лісопильного виробництва. Під час окупації селища Шевченкове він налагодив дружні відносини з представниками держави-агресорки і став вести бізнес у взаємодії з ворогом. Однак підприємець дещо змінив сферу діяльності. Від окупантів обвинувачений отримав так званий "патент на торговую деятельность, сферу общественного питания, сферы обслуживания населения" зі специфікацією "розничная торговля горючим".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися