Харківщина під ворожим вогнем: куди влучили окупанти

Ворог вдарив по трьох районах Харківської області

Минулої доби ворог продовжував обстрілювати прикордонні та прифронтові населені пункти області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської Ова Олега Синєгубова.

Зокрема, під вогнем окупантів перебували Вовчанськ та село Стариця Чугуївського району, селище Козача Лопань Харківського району, Кам’янка, Красне Перше, Синьківка, Берестове Куп'янського району та інші населені пункти. За добу постраждалих від обстрілів серед цивільного населення не зафіксовано.

Триває розмінування. За минулу добу піротехніки ДСНС обстежили майже 12 га території та знешкодили 62 вибухонебезпечні предмети.

На Куп’янському напрямку тривають бойові дії. Протягом минулої доби наші захисники відбили п'ять ворожих атак в районах Синьківки та Іванівки.

Внаслідок негоди повністю або частково знеструмлені 21 населений пункт області. Без світла 6 500 споживачів. Фахівці Харківобленерго роблять усе можливе для якнайшвидшого відновлення електропостачання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про обстріл рятувальників Харківщини росіянамиЗа процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. За даними слідства, 26 жовтня приблизно о 23:30 російські військові обстріляли м. Ізюм. Попередньо, удар був двома ракетами типу "Іскандер". Пошкоджено будівлю пожежно-рятувального підрозділу ДСНС та низку житлових будинків. Отримали поранення 8 рятувальників. Прокурори у взаємодії зі слідчими поліції вживають всіх заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил держави-агресора. За даними начальника Луганської ОВА Артема Лисогора, серед поранених є двоє вогнеборців з Луганщини, які виконували завдання на Харківщині. Ізюмський міський голова Валерій Марченко в етері "Суспільне. Спротив" повідомив, що удари були завдані до оголошення повітряної тривоги близько опівночі. "Частково зруйновані приватні будинки, які розташовані поблизу пожежної частини. Наші спеціалісти оглядають пошкодження та допомагатимуть людям усувати наслідки", — додав Марченко. За його словами, удари сталися до сигналу повітряної тривоги, у приміщенні перебували чергувальники: "Сховатися було неможливо".



Джерело: https://t.me/synegubov/7380
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися