Міжнародні експерти зафіксували злочини військ РФ на Харківщині

Попрацював керівник Харківської обласної прокуратури

Керівник Харківської обласної прокуратури розповів міжнародним колегам про обставини та наслідки збройної агресії рф на Харківщині, найбільш резонансні факти порушення законів та звичаїв війни, а також про притягнення до кримінальної відповідальності ідентифікованих російських військовослужбовців. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

"Росія щодня чинить воєнні злочини у безпрецедентних масштабах. Сьогодні на Харківщині прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у майже 19300 кримінальних провадженнях за ст. 438 КК України щодо понад 20200 злочинів, суб’єктами яких є військовослужбовці російської армії", — навів дані Олександр Фільчаков.

У взаємодії з українськими правоохоронцями експерти МКС оглянули низку місць воєнних злочинів рф у Харкові та області. Міжнародні представники наголосили на абсолютній підтримці України. Експерти МКС продовжують збирати докази воєнних злочинів і злочинів проти людяності для повного і належного розслідування. 

"Правоохоронці надають всі необхідні матеріали, доступ до місць злочинів, вчинених російськими військовими. Ви бачите наслідки злочинів рф на власні очі. Ми вдячні Міжнародному кримінальному суду за допомогу у досягненні справедливості та притягненні до відповідальності за кожен злочин, вчинений державою-агресором", — резюмував Олександр Фільчаков.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про резонансне рішення прокуратури Харківської областіУкриття, через неготовність якого прокуратура звернулася до суду, не перебуває на балансі Харкова, воно є приватною власністю. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланям на інформацію з виступу Ігора Терехова в етері національного телемарафону. "Це не найбільше в Харкові укриття. Це укриття належало і досі належить приватній фірмі, це приватна власність, і підприємці, які володіють приватною власністю, тобто укриттям, вони не приділяли достатньої уваги цьому укриттю. Прокуратура відкрила кримінальне провадження (звернулася до суду - Ред.) і буде розслідувати, і будемо тиснути на цих недбайливих підприємців, щоб вони облаштували укриття. Бо це є їхня приватна власність і ми не можемо за законом використовувати кошти бюджету для обладнання цього укриття", — сказав він. За словами Терехова, місто може взяти укриття на баланс.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися