Збирав паспорти українських громадян: що буде колаборанту

Далі вирішуватиме суд

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 54-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

Мешканець села Андріївка Куп’янського району під час окупації населеного пункту добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками. Чоловік погодився на пропозицію представників держави-агресорки та обійняв посаду "в. о. помічника начальника управління (сільський) Великобурлуцького територіального управління Тимчасової цивільної адміністрації Куп’янського району".

Колаборант виконував рішення керівництва окупаційної адміністрації і проводив прийом громадян. Крім того, він збирав паспортні дані місцевих мешканців — у подальшому представники держави-агресорки планували використати ці відомості для організації так званого "референдуму" щодо приєднання територій району до складу РФ. Наразі обвинувачений переховується від слідства. Його судитимуть заочно у Чугуївському міському суді Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про затримання прихильника "руського миру" у Харківській областіБогодухівською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 49-річного чоловіка за фактом поширення матеріалів, які містять виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, вчиненого повторно (ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. Мешканець смт Золочів Богодухівського району, маючи проросійські погляди, ділився своєю позицією на просторах інтернету. Зокрема, підозрюваний публікував у заборонених в Україні соціальних мережах "Вконтакте" та "Одноклассники" дописи на підтримку дій рф. У публікаціях, поширених чоловіком, містились тези кремлівської пропаганди про "теракты киевского режима против мирных жителей" та "специальную военную операцию". Також обвинувачений радів, що "россия вошла и наведет порядок", публікував дописи з твердженнями, що саме українські військові обстрілюють Харків і репостив цитати із закликами знищувати "нацистов и бандеровцев".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися