Ситуація на Куп'янському напрямку: що намагаються захопити окупанти

Зараз стратегічних успіхів на цьому напрямку російські війська не мають

Одним із найгарячіших на всій лінії фронту є Куп'янський напрямок. Проте, за словами начальника служби зв'язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимира Фітьо, стратегічних успіхів ворог наразі не має, українські підрозділи тримають оборону. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію “Інтерфакс-Україна”.

"Безумовно, бачимо, що цей напрямок - один із найгарячіших на всій лінії фронту. Ворог має на меті повторно окупувати Куп'янськ, це важливий логістичний центр, через який під час минулої окупації здійснювалося постачання провізії, боєприпасів", - сказав Володимир Фітьо.

Він наголосив, що зараз стратегічних успіхів на цьому напрямку російські війська не мають. "Наші військові мужньо тримають оборону і дають гідну відсіч російським окупантам", - додав Фітьо.

Також у ЗСУ повідомили, що минулої доби на Куп'янському напрямку ворог зазнав втрат у кількості 112 військових, а також було знищено 28 одиниць військової техніки противника, з якої п'ять танків і чотири ББМ. Ворог атакував двічі поблизу Синьківки, завдав восьми авіаударів, застосував 16 дронів-камікадзе, загалом здійснив 736 обстрілів, з яких чотири - з РСЗВ.

"Ситуація загалом на лінії фронту загострилася з початку місяця. На Куп'янському напрямку ми спостерігали за ворогом, бачили його підготовку, бачили, що ворог збирає свої сили та ресурси. Ми також готувалися, укріплювалися, підтягували резерви", - розповіли в Сухопутних військах.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Купянському напрямку окупанти використовують особливу зброю.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися