Жителям Харківщини заборонили повертатися у деякі громади: подробиці

Деякі евакуйовані раніше жителі повертаються до свого житла

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону розповів про евакуацію населення з громад, де найбільш небезпечно. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

За його словами, на сьогодні необхідно вивезти з небезпечних громад 275 дітей. Зокрема, зараз евакуйовано 186 людей, з них 89 дітей.

Олег Синєгубов наголосив, що продовжуються обстріли цивільних населених пунктів на північному, східному та південно-східному напрямках. Ворожі війська постійно обстрілюють понад 20 населених пунктів, зокрема, місто Куп’янськ. “Тому тривають заходи обов’язкової евакуації у примусовий спосіб. Наша мета – вивезти з 3 громад абсолютно всіх дітей”, – зазначив Олег Синєгубов.

Також він додав, що деякі евакуйовані раніше жителі повертаються до свого житла. Щоб унеможливити повернення дітей до небезпечних територій, загальна кількість населених пунктів Куп'янського району, які підпадають під примусову евакуацію сімей із дітьми, склала 66.

Начальник ХОВА повідомив, що зафіксовано 20 фактів повернення вже раніше евакуйованих. “Комунікуємо, щоб ці люди не залишалися в небезпеці та виїздили. Зокрема, були ухвалені відповідні рішення Радою оборони Харківської області й затверджені профільним міністерством щодо заборони повернення дітей до таких населених пунктів”, – наголосив очільник ХОВА.

Крім того, він повідомив, що росіяни продовжують обстріл транспортної інфраструктури, аби ускладнити евакуаційні заходи. У регіоні оперативно ухвалюються рішення для швидкої та безпечної евакуації.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відбувається з укриттями в Харкові.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися