Ситуація на Харківщині станом на 5 листопада

На Куп’янському напрямку тривають важкі бої

Прифронтові та прикордонні населені пункти Чугуївського та Куп'янського районів області минулої доби опинилися під ворожими обстрілами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

Зокрема, російські військові з артилерії, мінометів та іншого озброєння обстрілювали Вовчанськ та Бударки Чугуївського району, Куп'янськ, Дворічну, Синьківку, Петропавлівку та інші населені пункти Куп'янського району.

“У селі Черкаські Тишки 51-річний цивільний чоловік на власному подвір’ї намагався розібрати вибуховий пристрій. Внаслідок вибуху отримав поранення. Госпіталізований у вкрай важкому стані”, - повідомив Олег Синєгубов.

Очільник ХОВА також розповів про темпи розмінування регіону. За добу піротехніки ДСНС обстежили понад 10 га території та знешкодили 162 вибухонебезпечних предмети.

Щодо ситуації на фронті, Олег Синєгубов зазначив, що на Куп’янському напрямку тривають важкі бої. За добу наші захисники відбили близько 10 ворожих атак в районах Синьківки та Іванівки.

Також на Харківщині триває евакуація сімей з дітьми з громад Куп'янського району, що перебувають під постійними обстрілами. “Наразі з батьками евакуйовано 157 дітей. В населених пунктах, що перебувають під обстрілами, залишається 130 дітей”, - повідомив очільник ХОВА.

А за даними Головного управління ДСНС України у Харківській області, протягом доби на Харківщині пожеж від ворожих обстрілів не зафіксовано.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині окупанти продовжують спроби наступу та штурму українських позицій. “В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії біля Синьківки та Іванівки Харківської області, де українські захисники відбили близько 10 атак противника”, - йдеться у повідомленні Генерального штабу ЗСУ.




Джерело: https://t.me/synegubov/7433
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися