Що відбувається в Куп'янському районі після обстрілів

Фахівці розповіли коли відновлять електропостачання після обстрілів

У Куп'янському районі відновлюють електропостачання після обстрілів Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго". 

Спеціалісти Шевченківського району електричних мереж (РЕМ) АТ "Харківобленерго" виконують ремонтні роботи у селі Старовірівка Шевченківської громади. Як розповів начальник Шевченківського РЕМ В'ячеслав Панченко, третина цього села була знеструмлена внаслідок нічних обстрілів.

За словами керівника підрозділу, без світла залишилися близько 200 споживачів.

Спеціаліст зазначив, що повітряні лінії 0,4 кВ були пошкоджені у декількох місцях. Енергетики зранку виїхали у Старовірівку для проведення відновлювальних робіт. Станом на 14.00 більшість знеструмлених споживачів заживлено. Залишилися точкові відключення, які будуть усунені до кінця дня.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській філії “Газмережі” закликали споживачів грітися з розумом.

“Опалювати оселю за допомогою газових плит і духовок категорично заборонено. Ви ризикуєте отруїтись чадним газом”, - наголосили у компанії. Також для споживачів змоделювали ситуацію: 

Щоб обігріти приміщення, людина щільно зачиняє вікна та двері й вмикає газові конфорки. Свіже повітря не надходить. Не вистачає кисню, який необхідний для повноцінного горіння “блакитного палива”. У результаті утворюється небезпечний окис вуглецю – чадний газ. У компанії наголосили, що це підступний ворог без кольору та запаху, який швидко накопичується в крові й викликає головний біль, нудоту, запаморочення та втрату свідомості.

Детальніше про загрози взимку читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися