На Харківщині фіксуватимуть злочини окупантів по-новому: подробиці

Міжнародні партнери допомагають відстоювати інтереси аграріїв у міжнародних судах

Аграріям Харківщини допомагатимуть фіксувати злочини окупантів міжнародні партнери. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Це питання обговорили під час спільного засідання під головуванням заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова з представниками організації Project Expedite Justice та аграріями області.

За попередніми підрахунками, ворожі війська завдали збитків агросектору регіону на понад 19,4 млрд грн. У результаті бойових дій було заміновано майже 600 тисяч земель сільськогосподарського призначення, постраждало 54 тваринницькі господарства, майже 1100 одиниць техніки та обладнання пошкоджено або зруйновано.

Євген Іванов наголосив, що першим кроком до отримання компенсації за пошкоджене майно аграріїв є правильна фіксація збитків. “Тому необхідно подати заяву до правоохоронних органів. У кожній громаді Харківщини створено профільні комісії, які також фіксують ці збитки. Також на місці має відпрацювати екоінспекція”, - уточнив чиновник.

Партнери з Project Expedite Justice за підтримки фонду Говарда Баффета допомагають відстоювати інтереси аграріїв у міжнародних судах. Координатор проєкту Project Expedite Justice Аліса Голощапова зазначила, що мета проєкту сьогодні – зафіксувати дані, зафіксувати основні моменти щодо втрат, щоб мати можливість повернутись до аграріїв з більш ґрунтовною розмовою, більш детальною. “Щоб оцінити ситуацію та написати детальний звіт щодо того, яка ситуація на Харківщині, заохотити тих, хто це ще не зробив – фіксувати свої збитки. Нині це перший крок до того, щоб отримати надалі компенсацію”, - зазначила координатор проєкту.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що робиться на полях в Харківській області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися