У Харківській області дітей вивозять під обстрілами

Евакуація зараз життєво необхідна: харківські поліцейські провели чергову евакуацію з небезпечних районів Куп'янської громади

Під постійними обстрілами спецпризначенці намагаються вивезти з небезпечних територій якомога більше людей. Особливу увагу приділяють дітям, особам похилого віку та маломобільним громадянам. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

Поліцейський полку поліції особливого призначення ГУНП в Харківській області Антон Сінельник говорить, що в районі дуже небезпечна обстановка, населені пункти постійно перебувають під обстрілами супротивника.

"Майже щодня є поранені та загиблі серед цивільного населення. Ворог постійно обстрілює житлові будинки, – розповідає поліцейський. – Батьки, що залишають тут дітей, наражають їх на небезпеку. Евакуація зараз життєво необхідна".

Працівники поліції разом з волонтерами постійно проводять профілактичну роботу серед населення, особливо з родинами з дітьми. Вмовляють виїхати до більш безпечних місць. Люди  по-різному реагують на прохання поліції евакуюватися. Хтось погоджується, а хтось категорично відмовляється покидати домівку.

Місцева жителька Ірина разом зі своєю малолітньою донькою Юлією прийняла рішення евакуюватися та зібрала речі. Будинок родини пошкоджений внаслідок ворожого обстрілу.

"Коли прилетіла ракета в сусідній будинок, в якому мешкала моя сестра, ми були в Харкові. У нас в будинку пів даху знесло", - розказує жінка та закликає інших людей з дітьми покидати небезпечний район.

За словами поліцейського спецпідрозділу "КОРД" ГУНП в Харківській області Гліба Войтова, обов’язкова евакуація родин з дітьми в примусовий спосіб на території Куп'янського району проводиться з 3 листопада.

"Дуже важко вмовити жінок з дітьми прийняти рішення про евакуацію, багато людей відмовляються, не бажають покидати домівки, – зазначає Гліб Войтов. – Однак поліцейські намагаються вмовити громадян покинути небезпечні населені пункти, щоб вберегти життя та здоров'я своє та дітей".

8 листопада поліцейські ювенальної превенції, полку поліції особливого  призначення, КОРДу, Куп’янського районного відділу поліції спільно з волонтерами та місцевою владою вивезли з територіальної громади 16 дітей.

За даними начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, станом на 10.11.2023 із небезпечних громад Куп’янського району евакуювали 236 дітей. Підлягають евакуації ще 55. Евакуація триває.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові стався скандал між мешканцем будинку та компанією, що сиділа біля під’їзду

Чоловік спочатку вистрілив в групу людей, другим пострілом поцілив в ногу дівчині. Постраждала отримала легкі тілесні ушкодження. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

10 вересня до Харківського районного управління поліції № 3 надійшло повідомлення про конфлікт між мешканцем будинку та компанією молоді, яка сиділа біля підʼїзду. В ході словесної сварки чоловік дістав помпову рушницю та зробив кілька пострілів з вікна квартири на першому поверсі в бік молодих людей. Другий постріл потрапив в ногу дівчині. Що буде сусіду, який вирішив так розібратися з компанією, – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися