У Харкові та області назвали райони, які найбільше постраждали від війни

Через повномасштабну війну у Харкові та населених пунктах Харківської області постраждали тисячі будинків та будівель

У місті Харків та населених пунктах Харківської області ведеться реєстр пошкоджених об’єктів (будівель) внаслідок бойових дій, зокрема для того, щоб в подальшому їх відновлювати та відбудовувати. Про кількість руйнувань та найпостраждаліші райони у Харкові та області у Харківській міській раді та у Харківській обласній військовій адміністрації відповіли на журналістські запити "Коментарів. Харків".

Уповноваженим органом з організації та координації виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії російської федерації, пов'язаних із пошкодженням будівель та споруд у місті Харкові ведеться.

Наразі в реєстрі пошкоджених об’єктів (будівель) внаслідок бойових дій по місту Харкову налічується 6 273 пошкоджених житлових будинків, з них:

787 багатоквартирних житлових будинків всіх типів та форм власності та 128 приватних будинків у Салтівському районі.

687 багатоквартирних житлових будинків всіх типів та форм власності та 1128 приватних будинків у Київському районі.

480 багатоквартирних житлових будинків всіх типів та форм власності та 261 приватних будинків у Шевченківському районі.

362 багатоквартирних житлових будинків всіх типів та форм власності та 289 приватних будинків в Індустріальному районі. 

271 багатоквартирних житлових будинків всіх типів та форм власності та 274 приватних будинків у Холодногірському районі.

270 багатоквартирних житлових будинків всіх типів та форм власності та 244 приватних будинків у Новобаварському районі.

246 багатоквартирних житлових будинків всіх типів та форм власності та 128 приватних будинків в Основ’янському районі.

225 багатоквартирних житлових будинків всіх типів та форм власності та 63 приватних будинків у Слобідському районі.

203 багатоквартирних житлових будинків всіх типів та форм власності та 227 приватних будинків у Немишлянському районі.

На підставі вищевикладеного, Київський, Салтівський, Шевченківський та Індустріальний райони міста Харкова вважаються районами, які постраждали найбільше від бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України.

Що стосується Харківської області, то враховуючи те, що на сьогоднішній день частина території області знаходиться в тимчасовій окупації, на деокупованих територіях відбувається розмінування, а також деякі громади розташовані в зоні активних бойових дій, визначити загальну точну кількість зруйнованих об’єктів неможливо.

За фактами, які вдалося зафіксувати, від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну і по теперішній час найбільш постраждалими районами у Харківській області є Ізюмський, Куп’янський, Харківський та Богодухівській.

Переважну більшість постраждалих від бойових дій та обстрілів населених пунктів зафіксовано на території Балаклійської, Ізюмської, Дергачівської, Харківської та Чугуївської громад.

За даними Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України, станом на 03.11.2023 зруйновано та пошкоджено 47 285 об’єктів, з них 28 147 будинків та 19 138 квартир, серед яких у:

Харківському районі – 23 703 од.;

Ізюмському районі – 11 118 од.;

Чугуївському районі — 5932 од.

Куп’янському районі - 3156 од.;

Лозівському районі - 1951 од.;

Богодухівському районі - 1425 од.;

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові стався скандал між мешканцем будинку та компанією, що сиділа біля під’їзду

Чоловік спочатку вистрілив в групу людей, другим пострілом поцілив в ногу дівчині. Постраждала отримала легкі тілесні ушкодження. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

10 вересня до Харківського районного управління поліції № 3 надійшло повідомлення про конфлікт між мешканцем будинку та компанією молоді, яка сиділа біля підʼїзду. В ході словесної сварки чоловік дістав помпову рушницю та зробив кілька пострілів з вікна квартири на першому поверсі в бік молодих людей. Другий постріл потрапив в ногу дівчині. Що буде сусіду, який вирішив так розібратися з компанією, – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися