Жителі Харкова чують вибухи: що відомо (ОНОВЛЕНО)

Для Харківщини є загроза застосування балістичного озброєння

У Харкові лунають вибухи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

“Увага! В місті чути вибухи. Перебувайте в укриттях”,- повідомляють у поліції. Також порадили жителям міста не залишати укриття до відбою сигналу "Повітряна тривога". “Про влучання ворожих снарядів, постраждалих повідомляйте на спецлінію поліції 102”, - додали у поліції. 

Моніторингові Telegram-канали повідомили, що для Харківщини оголошена ракетна небезпека. Існує загроза застосування балістичного озброєння.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов підтвердив обстріл міста. “Окупанти наносять удари! До уваги жителів Харкова та області: перебувайте в укриттях”, - написав він.

Начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник в Telegram-каналі повідомив, що станом на 19:30 чисто. “Ворог вчергове здійснив ракетний обстріл з Белгорода, із ЗРК С-300.  Загроза подальших пусків залишається. Не покидайте укриття до відбою повітряної небезпеки!”, - наголосив він.

Також вкотре нагадав про заборону знімати місця ракетних попадань. “Навіть якщо ви їх не публікуєте, а просто пересилаєте друзям чи зберігаєте у галереї, ці данні можуть потрапити до ворогів”, - уточнив Сергій Мельник.

Станом на 19:46 місцеві Telegram-канали повідомили про повторні вибухи у місті та повторні запуски ворожих ракет.

Сергій Мельник закликав харків'ян не покидати укриття та підтвердив повторні пуски ворожих ракет.

Харківський міський голова Ігор Терехов розповів, що під ворожим ударом був, зокрема, Шевченківський район міста. Є влучання в цивільний обʼєкт. “Закликаю усіх харківʼян під час повітряної тривоги бути обережними”, - звернувся він до містян.

Олег Синєгубов уточнив, що за попередньою інформацією постраждалих внаслідок ворожого обстрілу нема. “Профільні служби працюють на місці влучання”, - повідомив начальник ХОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині окупанти планують до кінця року захопити Куп'янськ. Детальніше про ситуацію в Харківській області читайте тут.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися