Жителі Харківщини чули вибух: є загиблий

На Харківщині залишається високою мінна небезпека

У вівторок, 14 листопада, у селі Григорівка Барвінківської громади чоловіки в легковому авто підірвалися на вибуховому пристрої. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Внаслідок підриву на вибуховому пристрої 35-річний чоловік загинув.

Ще один 30-річний чоловік отримав вибухову травму і наразі перебуває у важкому стані. Постраждалого госпіталізовано, йому надається необхідна медична допомога.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону розповів, чому ворожі ракети, які летять на Харків, не збивають.

Він зазначив, що систем Patriot на всіх не вистачає. Юрій Ігнат зазначив, що для атак по території України армія рф вже застосовує не лише “добре знайомі” харків’янам ракети С-300, а і їхній “просунутіший” варіант – С-400 – з більшою дальністю. Відповідаючи на запитання, чому такі ракети не збивають “дорогою” до Харкова, Юрій Ігнат пояснив, що Patriot на всіх не вистачає.

“Бачите, скільки у нас дивізіонів Patriot? Ми знаємо. Два дивізіони, які були офіційно озвучені, очікуємо, що буде більше. Patriot здатний працювати за балістикою. Там теж не безмежні можливості. Бо до 40 км радіус дії Patriot з балістики. Тому можна собі уявити, скільки потрібно цих систем, щоб покрити територію України, принаймні захистити всі великі міста, об’єкти та так далі. Поступово йдемо цим шляхом, посилюємося”, — сказав Ігнат.

Днями мешканці Харкова днями чули потужні вибухи. Близько 19:23 ворог завдав ракетного удару, попередньо з ЗКР С300 по Шевченківському району Харкова. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися