У Харкові укріплюють оборону: що відомо

Пріоритетним для себе ворог наразі обрав Куп’янський та Лиманський напрямки

На Харківщині продовжують укріплювати фортифікаційні споруди. Про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов під час преспідходу за підсумками брифінгу "Оперативна ситуація на Харківщині, відновлення інфраструктури та посилення обороноздатності області", повідомляють “Коментарі. Харків”.

“Для побудови фортифікаційних споруд є відповідні елементи – залізобетонні сертифіковані укриття, протитанкові рви, бліндажі тощо. Завдяки побудові кругової оборони, зокрема міста Харків, жителі змогли відчути себе у відносній безпеці.  Ми фактично будували фортифікаційні споруди по темпах безпосереднього звільнення нашої області”, – сказав Олег Синєгубов.

Він наголосив, що пріоритетним для себе ворог наразі обрав Куп’янський та Лиманський напрямки.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону розповів, чому ворожі ракети, які летять на Харків, не збивають.

Він зазначив, що систем Patriot на всіх не вистачає. Юрій Ігнат зазначив, що для атак по території України армія рф вже застосовує не лише “добре знайомі” харків’янам ракети С-300, а і їхній “просунутіший” варіант – С-400 – з більшою дальністю.

Відповідаючи на запитання, чому такі ракети не збивають “дорогою” до Харкова, Юрій Ігнат пояснив, що Patriot на всіх не вистачає. “Бачите, скільки у нас дивізіонів Patriot? Ми знаємо. Два дивізіони, які були офіційно озвучені, очікуємо, що буде більше. Patriot здатний працювати за балістикою. Там теж не безмежні можливості. Бо до 40 км радіус дії Patriot з балістики. Тому можна собі уявити, скільки потрібно цих систем, щоб покрити територію України, принаймні захистити всі великі міста, об’єкти та так далі. Поступово йдемо цим шляхом, посилюємося”, — сказав Ігнат.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися