Ситуація на Куп'янському напрямку: що активно застосовують окупанти

Противник використовує тут не тільки піхоту, а й активно використовує техніку

На Куп’янсько-Лиманському напрямку українські захисники за добу ліквідували 239 окупантів. Про це розповів в ефірі нацмарафону начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо, повідомляють “Коментарі. Харків”.

За його словами, за добу ворог атакував позиції захисників України під Куп’янськом вісім разів.

Українським захисникам вдалося ліквідувати 239 рашистів лише за минулу добу на даному відтинку фронту та знищити 19 зразків військової техніки окупантів, з яких три танки, чотири БМП.

“Ми бачимо по знищеній техніці, що противник використовує тут не тільки піхоту, а й активно використовує техніку. Відстані достатньо великі на певних ділянках фронту. І піхота ворога добігти до наших позицій не може. Тому доводиться все ж таки застосовувати бойові машини піхоти, бойову броньовану техніку, за підтримки танків. Але це все також знищується. Стратегічних успіхів на даній ділянці фронту російські окупаційні війська на цей час не отримали жодних“, – прокоментував речник ЗСУ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що протягом минулої доби ворог продовжував обстрілювати прикордонні та прифронтові населені пункти Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів.

“На Куп'янському напрямку тривають важкі бої. За добу ворог здійснив 6 спроб штурмів в районах Синьківки та Петропавлівки. Усі атаки відбиті нашими захисниками”, - зазначив Олег Синєгубов.

За даними розвідки Міноборони Великої Британії, протягом останнього тижня найбільш інтенсивні бої точилися на Куп’янському напрямку, під Авдіївкою та на лівому березі Дніпра, де українські війська створили плацдарм. 

Детальніше про прогнози щодо ситуації на фронті читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися