Де на Харківщині побудують наземні захисні споруди (ВІДЕО)

Наземні укриття розраховані на 40 осіб. Споруди здатні захистити від вибухової хвилі та осколкового удару

У Балаклійській міській раді повідомили про зведення наземних укриттів, пишуть "Коментарі. Харків".

Роботи проводитимуть на виконання Програми територіальної оборони Харківської області на 2022-2023 роки, в частині вжиття заходів щодо нарощування фонду захисних споруд цивільного захисту Департамент житлово-комунального господарства обласної військової адміністрації розпочав встановлення наземних швидкоспоруджуваних захисних споруд цивільного захисту модульного типу на території Харківської області, в тому числі 3 одиниці у м. Балаклія.

У середу, 22 листопада 2023 року розпочалася робота щодо завезення цих споруд до міста. Встановлення захисних споруд почнеться  наступного тижня.

Місця дислокації встановлення захисних споруд:

  • район ринку біля автобусної станції, вул. Жовтнева 22;

  • біля супермаркету "Посад", вул. Соборна, 66;

  • біля залізничної станції "Балаклія", вул. 40 років Перемоги, 7.

“Конструкція даного типу здатна захистити людей в кількості до 40 осіб від вибухової хвилі та осколкового удару”, - повідомили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області покращили оснащення Пунктів Незламності.

У регіоні на сьогодні розгорнуто 933 пунктів, з яких понад 900 уже працює, решта – в резерві. У минулому сезоні максимальна кількість пунктів, що працювали в області, сягала 761. 

Начальник ХОВА Олег Синєгубов наголосив, що усі пункти перевірили профільні служби, органи місцевого самоврядування та відповідні департаменти ХОВА. Створені резерви палива, продуктів та води, пункти також забезпечили інтернетом, спальними мішками.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися