У Харківщині майже тиждень шукали дві сім'ї: що сталося

У Харкові розселили майже 500 людей, вивезених з небезпечних районів області

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі “Єдині новини” розповів про ситуацію в Харківській області, повідомляють "Коментарі. Харків".

За словами очільника області, з небезпечних районів Куп'янщини вивезли всі сім'ї з дітьми. 

“Наразі евакуація фактично завершена. Останні дві сім'ї з дітьми шукали майже тиждень. Вчора з батьками вивезли останню дівчинку, що залишалася в небезпечному районі. Як встановила Нацполіція, ще одна сім'я з двома дітьми самостійно виїхала за межі Харківської області”, - розповів Олег Синєгубов.

За його словами, усього з трьох громад Куп'янського району, де була оголошена евакуація, разом з батьками вивезено 299 дітей.

У  Пункті прийому евакуйованих, що працює у Харкові, ці сім'ї отримали необхідну гуманітарну, консультативну, медичну і психологічну допомогу. Усі, хто цього потребував отримали безплатне житло. Усього розселені 493 людини.

“Дякую волонтерам, правоохоронцям, працівникам органів місцевого самоврядування та усім, хто допомагав здійснювати евакуацію”, - зазначив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що правоохоронці разом з волонтерами завершили евакуацію дітей з Куп'янського району

У поліції Харківської області уточнили, що обов’язкова евакуація родин з дітьми в примусовий спосіб у Куп'янському районі проводилася з 3 по 26 листопада поточного року.  До проведення евакуаційних заходів були залучені 30 працівників Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області, екіпажі полку поліції особливого призначення “Білі янголи”, бійці корпусу оперативно-раптової дії (КОРД), волонтери та місцева влада.

https://t.me/synegubov/7615



Джерело: https://t.me/synegubov/7615
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися