Ситуація на Куп'янсько-Лиманському напрямку змінюється: що відомо про наступи ЗСУ та окупантів

В ISW повідомили про фіксацію просування українських військових

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про ситуацію в Харківській області станом на 3 грудня, повідомляють “Коментарі. Харків”. 

Він зазначив, що протягом доби ворожі війська обстріляли щонайменше 16 населених пунктів Богодухівського, Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів.

У результаті обстрілу смт Куп’янськ-Вузловий Куп'янського району було пошкоджено 5-поверховий багатоквартирний будинок. В будівлі вибито вікна, без постраждалих.

Крім того, під ворожий вогонь потрапили Уди та Стогнії Богодухівського району, Козача Лопань та Ветеринарне Харківського району, Вовчанськ Чугуївського району, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп'янського району та інші населені пункти.

Внаслідок ворожої атаки постраждалих серед цивільного населення не зафіксовано.

“На Куп'янському напрямку за добу наші захисники відбили 7 атак ворога в районах Синьківки, Петропавлівки та Іванівки”, - повідомив Олег Синєгубов.

А тим часом в американському Інституті вивчення війни (ISW) повідомили про фіксацію просування українських військових.

“2 грудня українські війська просунулися в районі Кремінної та нещодавно продовжили локалізовані атаки на Куп’янському та Лиманському напрямках. Геолокаційні кадри, опубліковані 2 грудня, показують, що українські сили просувалися на захід від Діброви (6 км на південний захід від Кремінної)”, - йдеться у зведенні ISW.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Президент України Володимир Зеленський та Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомили про намір посилити українську оборону на різних ділянках фронту, у тому числі на Куп’янському напрямку.

Детальніше про зміну тактики на Харківщині читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися