Що роблять з ворожою технікою у Харківській області

Найбільше знищеної техніки на Харківщині військові забирають з Ізюмського району

Начальник відділу обліку надлишкового військмайна Міноборони Богдан Миколюк розповів, що роблять з розбитою російською технікою.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію “Суспільне. Новини”. 

За його словами, на Харківщині спалену російську техніку прибирають з полів, розбирають на деталі та справні запчастини передають ЗСУ.

Перед переміщенням ворожу техніку розміновують сапери.

Уже розміновані танки й машини звозять в одне місце (його не розголошують з міркувань безпеки). Далі представники різних військових організацій оглядають техніку.

Богдан Миколюк розповів, що техніку, яка не підлягає відновленню, оглядають представники інших структур: військовий історичний музей, центр дослідження трофейної російської техніки, зокрема, для вивчення новітньої елементної бази.

Начальник управління утилізації надлишкового військового майна Міноборони Олег Коваль зазначив, що всю розбиту російську техніку розбирають на деталі, і якщо серед них виявляють придатні - передають Збройним силам.

"Якщо вцілілі є деталі техніки, вони розбираються і встановлюються як замінний фонд на техніку, яка бере участь у бойових діях. Крім цього, буває таке, що залишається озброєння: чи ствол пушки, який не пошкоджений, чи кулемет. Вони так само повторно використовуються Збройними силами", - розповів Олег Коваль.

За його словами, найбільше знищеної техніки на Харківщині військові забирають з Ізюмського району.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про ситуацію в Харківській області на кордоні з РФ.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися