На кордоні з РФ у Харківській області різко змінилася ситуація: що відбувається

Також збільшилася кількість обстрілів прикордоння Харківської області

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону розповів про збільшення активності ДРГ, повідомляють "Коментарі. Харків".

За його словами, Росія почала активніше використовувати диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ) поблизу кордону з Харківською областю.

Він зазначив, що активність російських диверсантів фіксується упродовж останніх кількох тижнів.

“Раніше найбільше ми їх фіксували по Сумському напрямку. А за останні кілька тижнів ми бачимо зміну напрямку, а саме – у Харківській області. Ворог за останні кілька тижнів більш активно використовує ДРГ саме по Харківській області”, – заявив Демченко.

Він припускає, що сили РФ змінили напрямок застосування ДРГ, оскільки зрозуміли, що “на Сумському напрямку у них нічого не виходить”.

Речник прикордонників додав, що "на прикордонні Харківської області значно зросла кількість ворожих обстрілів". При цьому обстріли не вщухають також у прикордонних районах Чернігівської й Сумської областей, каже він.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що протягом доби (станом на 3 грудня, - ред.) ворожі війська обстріляли щонайменше 16 населених пунктів Богодухівського, Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів. У результаті обстрілу смт Куп’янськ-Вузловий Куп'янського району було пошкоджено 5-поверховий багатоквартирний будинок. В будівлі вибито вікна, без постраждалих.

“На Куп'янському напрямку за добу наші захисники відбили 7 атак ворога в районах Синьківки, Петропавлівки та Іванівки”, - повідомив Олег Синєгубов.

Детальніше про ситуацію в Харківській області читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися